İstanbul'u İstanbul Yapan Sokak Lezzetleri

  Bırakın lüks restoranları, boğazda yemekleri, pahalı içecekleri...Sokak yemekleri bizi keşif yapmaya yönlendirir. Onlar sayesinde sadece yerel lezzetlerin tatlarını keşfetmekle kalmıyoruz, aynı zamanda o bölgenin kültürünü de öğreniyoruz. Çoğu zaman  aklımızda kalan tek şey sabah yediğimiz tazecik çıtır bir simit ya da  dumanı üzerinde tüten mısır...Gelin birlikte bakalım aklımızdan çıkmayan  en lezzetli sokak yemeklerine.

Etinizi bir de bu şekilde terbiye edin.


  Türkiye’nin hangi yöresine giderseniz gidin et her zaman baş tacı olmuştur. Yemek kültürümüzde etin yeri bambaşkadır. Bu sebeple et yemekleri denildiğinde çok geniş bir menü yelpazesine sahibiz. Ancak birçoğumuz “et nasıl terbiye edilir?” konusundan bir haberiz. Hangi yöntemle pişirirseniz pişirin etin terbiye edilmesi çok önemli bir adımdır.

Yağmur Gibi Berrak Bir Pasta


  Yurtdışında şu sıralar çok popüler olan yağmur damlası pastasının anavatanı Japonya’dır. Japonlar ve değişik yiyeceklerinden biri daha diyebiliriz kısaca. New York’ta bir trend haline gelen yağmur damlası pastası görünümüyle adeta bir yağmur damlasından farksız. Renksiz ve tamamen şeffaf bir görünüme sahip bu pasta tad olarak belli başlı bir baskın tada sahip değildir. Ancak muhteşem görüntüsü ile herkes sizden tarifini isteyecektir. İşte şimdi sizden istediklerinde vereceğiniz o tarifi paylaşıyoruz.

Memleketimden Akhisar Köfte Tarifi!

Akhisar Köfte adı Akhisar ilçesiyle özdeşleşmiş ilçenin markası haline gelmiş muhacir köftesidir.Muhacir köftesinin Akhisar köfte ile bu denli özdeşleşmesinin sebebi Akhisar'da çok sayıda muhacir bulunmasıdır.Hatta öyle ki Akhisar Köfte 6769 sayılı Sınai Mülkiyet Kanunu kapsamında 26.07.2017 tarihinden itibaren korunmak üzere, 09.01.2018 tarihinde tescil edilmiştir.