Tavuklu Kapama Tarifi

Bugün biraz Trakya yöresine gidelim.Çok bilindik bir Balkan yemeği olan kapamaya Kırklareli mutfağında büyük önem gösterilir. Ayrıca bir pilav türü olmasına karşılık ana yemek gibi sunulmaktadır.Daha eski senelerde kapamanın fırınlanırken üzerine, onu tamamen kapatacak büyüklükte bir kapak yerleştirilir, bu kapağın üzerine de odun konularak pişirilirdi.Yemeğin hem alttan hem de üstten pişmesini sağlardı.Kuzu,oğlak,dana veya tavuk etiyle de yapılabilen kapamanın bizim vereceğimiz tarifi tavuk ile yapılanı.Ancak kapamada tercih edilen etin kemikli bir yerinden olması arzu edilir.Kapama yemeğinin en ilginç özelliklerinden biri de pişirilirken pilavın içine arzu edilirse karabiber konulmasıdır.

Memleketin dört bir yanından çeşit çeşit köfteler....

Köfte... Sofralarımızın en kıymetlilerinden, dışarıda yemek yendiğinden en çok tercih edilenlerden, baş tacı, vazgeçilmez yemeğimiz köfte... hele yanına şöyle güzel bir pilav ya da makarnayla evimizde bir ziyafet sofrası ortaya çıkarabiliriz. Millet olarak bu kadar köfte aşığı olunca birbirinden çeşitli ve birbirinden lezzetli köfte çeşidinin olması da kaçınılmaz oluyor tabi. Herkes damak tadına göre tercihlerde bulunsa, genel geçer kuralımız, köfte olsun taştan olsun... Peki neler var, hangi çeşit köfteler çok gözde, tarif vermesek de, sizler için köfte çeşitlerini şöyle bir derleyelim dedik.