Bayat Ekmek İle Ne Yapılabilir ki?


 “Ekmek olmadan doymuyorum” diyenler, evindeki bayat ekmekleri ne yapacağını bilmeyenler… bu yazımız tam sizin için.

 Ekmek bizim mutfak kültürümüzde çok önemli bir yere sahiptir. Birçoğumuzun tükettiği, tüketmeye devam edeceği ve manevi olarak da kültürümüzde yer eden yiyeceklerden biridir. Dolayısıyla her evde bayat ekmek mutlaka bulunur. Onları da çöpe atmak istemeyeceğimiz için en iyisi bayat ekmekleri değerlendirip birbirinden nefis yiyecekler yapmak. Şimdi o güzel tariflere bakalım.


Acısıyla tatlısıyla Adana mutfağı....

Acısıyla Tatlısıyla Lezzet Şöleni Adana Mutfağı

Türk mutfağı yörelere göre farklılıklar gösterir. Karadeniz mutfağı, Güneydoğu mutfağı, Orta Anadolu mutfağı gibi birçok yöreler kendilerine ait zengin bir yemek haznesine sahiptirler.  Her yeri ayrı bir lezzet ayrı bir doyumsuz şölendir. Fakat bir yerimiz var ki çok ayrı.  Acısıyla, tatlısıyla, et yemekleriyle bir dünya mutfağı.
Tescilli Adana Kebabından, çiğ köftesinden tutun bin bir çeşidiyle herkesi kendine çeken bir yer Adana. Ülkenin en davetkar mutfaklarından biri, tadı damağınızda kalan yemekleri ile şüphesiz Türkiye’nin gastronomi zirvesi.  Dürüst olalım bu mutfağa bayılacaksınız.  Gelin birlikte bakalım birbirinden lezzetli Adana yemeklerine...