Miss gibi bir lezzet...'Ispanak yatağında ızgara tavuk'



Hep dışarda yemek yemiyoruz tabi ki. hatta laf aramızda çoğunlukla evde yapıyoruz yemeklerimizi. Elimiz değmişken değişik lezzetler denemek de en büyük keyfimiz. Ne mi yaptık? Her forma girebilen ıspanağı kremayla birleştirip tavuk için eşsiz bir garnitür oluşturduk ve damağımız şenlendi. gelelim tarife; bu arada tarifimiz iki kişiliktir:
Malzemeler:
-bir bağ ıspanak
-1 kırmızı biber
-1 soğan
-bir tutam maydonoz
-1 yemek kaşığı un
-bir paket krema
-400gr tavuk göğsü fileto
-tuz, karabiber

Restoran Dünyasının Oscar'ı ''Michelin Star''

1889 yılında  araç lastiği üretmek amacıyla Fransa'da iki kardeş olan André ve Edouard Michelin tarafından kurulan ''Michelin'' 1900'lü yıllarda başta yolculara sonrasında ise uzun yol şoförlerine yol kenarında yemek yiyebilecekleri alternatif restaurant seçenekleri sunan bir el kitabı çıkardı.Bu el kitabı uzun yol şoförlerine sadece yemek yiyebilecekleri değil aynı zamanda benzin alabilecekleri,konaklayabilecekleri ve araçlarını tamir ettirebilecekleri lokasyonları sıralamak ve bilgilendirmek için çıkarıldı.Ancak Andre Michelin  Gastronomi dünyasında belirleyici faktör olacak bir şeye adım attıklarının farkında değildi.İlk olarak Fransa'da 3000 araca bu el kitabını ulaştırmayı başaran Michelin 1904'te aynı amaç için Belçika'ya adım attı ve yemek sektörünün önemli ayırıcı özelliklerinden biri haline geldi.