Yemek turizminin başkenti, medeniyetler şehri Hatay...

Hatay son dönemde yıldızı parlayan kentlerimizin başında geliyor. Özellikle yapılan anlamlı girişimlerle, hem yerli hem de yabancı turistlerin oldukça dikkatini çekmekte. Hatta yaz turizmini ayrı tutarsak Türkiye'nin en çok kültür turizmi canlı olan, en çok yerli turist alan illerinden biri diyebiliriz. Yabancı turist potansiyeli de üst seviyelerde olan şehrin, Hristiyan tarihiyle olan sıkı bağları bu potansiyeli arttıran en önemli sebeplerden biri. Hatay hakkında yazacak, söylenecek çok konu var elbette ama bizim mevzumuz yemek olduğu için, direkt olarak mutfağa dalabiliriz :) Hatay mutfağı deyince, gözünüzde; filmlerde gördüğümüz efsane saray sofraları olur ya, işte onlar canlansın. Çünkü roman olur, efsanelere konu olur burada tadacağınız lezzetler. Hepsine değinmemiz mümkün değil, zira çok zengin bir mutfak. Ama en mühim olan, Hatay'ın olmazsa olmazlarını, Hatay'a gidip; tatmadan gelmemeniz gerekenleri sizler için derledik. İşte karşınızda Hatay'ın lezzet şöleni....

KIRK YILLIK HATIR 'KAHVE'


                 
dünya kahveleri, kahve çekirdeği çeşitleri Kahve, zaman ve mekan fark etmeksizin içilir. Son yıllarda açılan cafeler de bunu doğrular vaziyette. Kahvenin  kırk yıllık hatırına dostluklar kurulur. Peki, içtiğimiz kahveleri gerçekten bilerek mi içiyoruz? Kimi sert içim, kimi yumuşak içim tercih eder. Gelin kırk yıllık yaratan bu kahveleri birlikte inceleyelim.