Hepimizin hassas noktası, dumanı üstünde, "Kıymalı Börek"...

Börek sevmeyen, hele de kıymalı börek sevmeyen var mıdır acaba? Vejetaryenleri saymazsak, yok denecek kadar azdır muhtemelen. Sevilmez mi  hiç :) Sabah kahvaltısında yanında sıcacık çayla, öğle yemeğinde, yanında buz gibi ayranla; vazgeçilmez lezzetlerimizden biridir. Evlerimizde de oldukça sık yapılır. Biz de size güzel bir tarif vermek istedik ama öncesinde, güzel bir börek yemek isterseniz, evde yapmak gibi bir derdiniz de yoksa, cennet vatanımızın dört bir yanındaki en güzel börekçileri sizin için derledik. Eğer günün birinde herhangi birine yolunuz düşerse bizi de hatırlayın :) Tabi bu arada yazımızın sonunda vereceğimiz tarifi de, uygulamanızı şiddetle tavsiye ediyoruz. Dışarıda da yeseniz, evde de yapsanız, afiyet olsun....


İzmit'in En Tatlı Mekanı ''Yummy House''



Otomatik alternatif metin yok.

İzmit'in bence en güzel mekanı. Gerek lezzetleriyle gerek güleryüzlü hizmetiyle size kalitesini ispatlayacak. Yummy House İzmit Dolphin Avm'nin içerisinde hemen giriştedir. Cafe'nin hem iç hem de dış tarafta oturacak bölümleri vardır. Cafe'nin güzel yönlerinden biri dışarda olması insanın bunaltan bir atmosferinin olmaması. Sakın cafe dedim diye  sadece tatlı ve içeceklerin olduğunu sanmayın.

5. Tat ''Umami''

Başlığı gördüğünüz anda ki şaşkınlığınızı anlayabiliyorum çünkü ben de ilk duyduğumda şaşırmış bir o kadar da heyecanlanmıştım.Öncelikle Umami'nin kelime anlamında inelim.Umami Japonca'da hoşa giden lezzetli tat anlamına gelmektedir ve bu tadı içeren tüm yiyecekler dünya genelinde bu isimle adlandırılır. Umami tatlı,tuzlu,ekşi ve acıdan sonraki tat olarak karşımıza çıkar.Tadının tanımlanması çok güçtür ancak hafif ve ağızda kalan bir tadı vardır.Dilde tüylenme gibi bir hisse neden olup ağzın geri kısmını uyardığı keşfedilmiştir.Tek başına ekşi,tuzlu gibi belirli bir tadı olmasa da yiyeceklere aromasını katarak tadını güzelleştirir.Bilimsel yönünden de bakacak olursak Umami'nin tat olarak adlandırılmasının sebebi dilde ki tat alıcı sinirler.Her tat için ayrı sinir bulunan dilde Umami için de ayrı bir sinir olduğu için tat olarak literatürümüze giriyor.