Fast Food'a Karşı Bir Başkaldırış:Slow Food

Türkiye'nin ya da Dünya'nın neresinde yaşıyorsanız yaşayın şehrinizin sokaklarında muhtemelen bir McDonalds veya Burger King ile karşılaşırsınız ve eğer benim gibi bir öğrenciyseniz muhtemelen haftalık en az 2 öğününüzde sizi misafir eder bu ikili.İşte Slow Food bu ikilinin başını çektikleri bir sisteme karşı yani Fast Food'a karşı 1986ların İtalya'sında açılan McDonalds'a karşı Arcigola organizasyonunun öncülüğünde Carlo Petrini tarafından başlatıldı.Slow Food organizasyonu çağımızın getirisi olarak adapte olduğumuz bu hızlı yaşamın bir ürünü olan Fast Food'a karşı yerel bölgelerin yemek kültürlerini ve insan sağlığını korumayı amaçlayarak mevsiminde ve doğal yetişmiş ürünleri kullanan zengin ve değişken menülü geleneksel lokantaları korumayı amaçlar.
Slow Food akımının misyonuna yönelik bazı hedefleri: 


Bereketli toprakların getirisi, zengin lezzetler; Kastamonu mutfağı...


Türkiye'nin her yeri ayrı cennet... Hem kültürel olarak hem coğrafi olarak keşfedilmeyi bekleyen o kadar farklı yerlerimiz var ki. Turizmin gelişmesinde coğrafi özelliklerin etkisi ilk sırada olsa da; zengin bir mutfak da uzaktaki misafirleri çekim alanına alan çok önemli bir etken. Bazı meşhur mutfaklarımız var ama çoğunlukla keşfedilmemiş, kendi yöresi içine sıkışıp kalmış eşsiz mutfaklara sahibiz. Biraz popüler olan bölgeler dışında, daha az tercih edilen yerlere gidip; çok farklı kültürel özellikler, başka yerde karşılaşamayacağınız lezzetler keşfedebilirsiniz. İşte bu çok popüler olmayan ama eşsiz ve zengin bir mutfağa sahip olan kentlerimizden biri; doğa harikası Kastamonu...