Adı cezbetmese de lezzetler şahane; Kasap'ın mutfağı...

Kocaeli'nin İstanbul'a yakın olmasından dolayı, mutfak anlamında geniş bir yelpaze beklesek de umduğumuzu pek bulamıyoruz. Genel olarak öğrenci işi lezzetleri bünyesinde bulunduran Kocaeli; birkaç seçkin restorana ev sahipliği yapıyor. Ama onlarda genelde fazla kıyıda köşede kaldığı için pek bilinmiyor. Yine öyle çok bilinmeyen, bir alışveriş merkezinin arka kısımlarına atılmış ama lezzetleri asla yabana atılamayacak bir restoranı ziyaret ettik. Kasap'ın Mutfağı... Evet adından da anlaşılacağı üzere, ete doyabileceğiniz mükemmel bir mekan.

UNESCO LİSTESİNDE BİR TÜRK MUTFAĞI 'GAZİANTEP'...



 Gaziantep mutfağı denilince  birçoğumuzun aklına baklava, kebap, fıstık gelir. Fakat Antep mutfağı gizli bir hazine gibidir. Kullanılan ürünü ile, pişireni ile ayrı bir kültür ayrı bir uygarlıktır. Mevsime göre meyve ve sebzelerin, tahılların, salçaların, baharatlar ile bambaşka bir mutfaktır. Hititler, Mısırlılar, Medler, Asurlular, Persler, Makedonlar, Komogeneler ve daha birçok medeniyeti ağırlamış olan Gaziantep , bu medeniyetlerin  kültürel çeşitliliği de mutfağına yansımıştır.200 üzerinde yemek çeşidine sahip Antep mutfağı  bu sözü kanıtlar niteliktedir.