Halikarnas Balıkçısı’nın evi ‘’Bodrum’’

Güney Ege’nin vazgeçilmezi Bodrum, doğası, tarihi, masmavi denizi, eğlence ve eşsiz yemekleri ile en özel yerlerden biridir. Ben et ya da baharatlı yemekler sevmem sebze olsun yeter diyorsanız Bodrum mutfağı tam size göre. Bodrum'un neyi meşhur, Bodrum'da ne yenir diye merak ediyorsanız,  tatmanızı önerdiğim lezzetler şöyle. Zeytinyağlı, bol mezeli ve deniz mahsulü ağırlıklı bir liste çıktı ortaya.



bodrum yemekleri ile ilgili görsel sonucu


Kabak Çiçeği dolması:

Aaaaa kabak çiçeğinden dolmamı olurmuş demeyin hiç. Bu önyargıları bırakıp bu bodrumun en meşhur yemeğini mutlaka tadın.

kabakçiçeği dolması ile ilgili görsel sonucu
Yapılan içe eklenen taze yeşilliklerle ayrı bir lezzet kazanıyor.
Çökertme Kebabı:
çökertme kebabı ile ilgili görsel sonucu
Bodrum dediğinde her ne kadar aklımıza deniz ürünleri, zeytinyağlılar ve sebzeler gelse de kebabına da diyecek söz yok. Bodrum sıcağında sizi hem doyuracak hem de üzerine dökülen yoğurtla ferahlatacak.
Zeytinyağlı Bamya:
zeytinyağlı bamya ile ilgili görsel sonucu
Bodrum deyince aklınıza ilk olarak bamya gelmeli. Zeytinyağıyla pişen bu tazecik bamyalar yumuşacık tadıyla sizi kendine hayran bıraktıracak.
Turp otu salatası:
turp otu salatası ile ilgili görsel sonucu
Eeee bu ne bu kadar çeşit salata olur mu demeyin. Her biri ayrı bir lezzet şöleni…
Sakız Reçeli:

Bodrum’da yetişen mandalina ve limonlardan yapılan meşhur Bodrum reçellerini kahvaltılarınızda mutlaka denemelisiniz. Ayrıca genellikle Alaçatı taraflarında üretilen sakız reçelini bu bölgede de oldukça leziz bir şekilde yapılır.





Finale de bu yakışır: Konyaklı dondurma

çikolatalı dondurma ile ilgili görsel sonucuKebap, salatalar, mezeler dedik ünlü bitez dondurmasından bahsetmesek olmazdı. Buyurun Bodrum sıcaklarından kavrulanlar için içlerinizi ferahlatacak dondurma önerisi. Benden söylemesi  Bitez de çikolatasını denemeyi unutmayın.













             





0 yorum:

Yorum Gönder