Yağmur Gibi Berrak Bir Pasta


  Yurtdışında şu sıralar çok popüler olan yağmur damlası pastasının anavatanı Japonya’dır. Japonlar ve değişik yiyeceklerinden biri daha diyebiliriz kısaca. New York’ta bir trend haline gelen yağmur damlası pastası görünümüyle adeta bir yağmur damlasından farksız. Renksiz ve tamamen şeffaf bir görünüme sahip bu pasta tad olarak belli başlı bir baskın tada sahip değildir. Ancak muhteşem görüntüsü ile herkes sizden tarifini isteyecektir. İşte şimdi sizden istediklerinde vereceğiniz o tarifi paylaşıyoruz.


Malzemeler:

- 2/3 fincana kaynak suyu
- Bir tutam vanilya
- 1/8 çay kaşığı agar tozu

Tarif:

 Suyumuzu bir fincan içerisine koyuyoruz ve vanilyayı ekliyoruz. Yaklaşık olarak 30 saniye kadar karıştırarak şekerin çözülmesini sağlıyoruz. Karıştırma esnasında agar tozumuzu serpiyoruz ve karıştırmaya devam ediyoruz. Ardından 30 saniye mikrodalgaya veriyoruz. Tamamen çözüldüğünde keyfinize göre bir kaba döküyoruz ve bir gece boyunca buzdolabında bekletiyoruz. Pastamızı tabağımıza alıp servise hazır hale getirebiliriz artık ancak iki önemli nokta var. ilki pastamızı tabağa alırken çok dikkat etmemiz gerektiği çünkü çok çabuk bozulma yaşayabilir. ikinci önemli nokta ise pastamızı servis tabağına aldıktan sonra 30 dakika içerisinde tüketmemiz gerektiği. Eğer bu süreden fazla bekletirseniz pastamız maalesef yok olacaktır.


0 yorum:

Yorum Gönder