Yemek sevenler için vazgeçilmez 5 mobil uygulama


1) EatWith

 EatWith adlı uygulama, restoran ortamını sevmeyen turistlere farklı bir deneyim sunuyor. Yöresel yemekleri birinci elden ev ortamında yeme imkanı bulabiliyorsunuz. Uygulama sayesinde gittiğiniz şehirde eve yemeğe davetli olabilir ve bölgenin yemeklerini tadabilirsiniz.

Uygulama üzerinden şehri, ev sahibini, hazırladığı menüyü ve tarihi seçtikten sonra ödeme yapabilirsiniz. İsterseniz ev sahibi olmak için başvurabilir ve yapacağınız yemeği paylaşabilirsiniz. Yerel ev yemeklerini ve özgün aile tariflerini seyahatin bir parçası haline getiren EatWith, kullanıcıları sosyal ve kültürel açıdan da besliyor.
Yemek, çeşitli durumlarda olduğu gibi, burada da insanları bir araya getirerek onların farklı kültürleri tanımasını sağlıyor. Yemek yapmaya meraklı olanlar ise hem para kazanıp hem de yerel mutfakları tanıtma şansı yakalıyorlar. Seyahat deneyimini zenginleştiren EatWith, tanımadığı kişilerle yemek yemekten çekinenleri yeniden düşünmeye itebilir.

 2) Zomato


Belirli bir konsepte yönelik arama motorlarının popüler olduğu son yıllarda Zomato, bir restoran arama motorudur. Son yıllarda belirli bir konsepte yönelik arama motorları açıkcası oldukça popüler oldu. Zomato’nun diğer platformlardan farkı ise; detaylı filtreleri ile gideceğinizin restoranın özelliklerini belirleyebiliyor, gidilecek mekanın menüsünü görüntüleyebiliyorsunuz. Gittiğiniz mekana ait yorum ve resim ekleyerek etkileşime geçebiliyorsunuz.



3) Foursquare

Foursquare, akıllı telefonlardan ve bilgisayarlardan kullanılabilen bir yer bildirici programdır. Foursquare sayesinde gittiğiniz ve gezdiğiniz yerleri, hesabınızda arkadaşınız olarak bulunan kişilerin görebileceği şekilde yerinizi bildirim yaparak haberleri olmasını sağlayabilirsiniz.
Aynı zamanda bulunduğunuz ortamın fotoğrafını çekip yer bildiriminize ekleyerek başkalarının da görmesini sağlayabilir, bunun dışında yaptığınız bildirimlerde düşüncelerinizi ve tavsiyelerinizi yazarak arkadaşlarınıza önerilerde bulunabilirsiniz.

4) Foodie


Android ve İOS telefonlara indirilebilen Foodie ile her yemek için fotoğraf çekerken kullanılabilecek 26’dan fazla filtre bulunuyor. Çekilen fotoğraf üzerinde de düzenleme seçenekleri sunulan uygulamada kamera arayüzü, cihazın masadaki tabağa tam yatay şekilde ayarlanıp ayarlanmadığını bile gösteriyor. Doğrudan sosyal ağlardan paylaşım yapmaya da imkan tanıyan uygulama tabağındakilerin fotoğrafını çekmeden yemeye başlayamayanlar için ideal bir kamera uygulaması.



5) Yemek Sepeti


İşten çıktınız ve yorgun argın evinize geldiniz. Yiyecek bir şeyler hazırlamak için mecaliniz yok. İşte Böyle anlar için sadece telefonu elinize alıp istediğiniz yemeği tek tıkla sipariş vermek için Yemek Sepeti uygulaması imdadınıza yetişiyor. Verdiğiniz sipariş bir dakikadan kısa sürede ilgili restorana aktarılıp, siparişiniz hemen hazırlanıp kapınıza kadar geliyor. Sizin tek yapmanız gereken çevrenizde bulunan restorantlardan zevkinize en uygun olan menüyü seçip siparişi vermek. 

0 yorum:

Yorum Gönder