İstanbul'u İstanbul Yapan Sokak Lezzetleri

  Bırakın lüks restoranları, boğazda yemekleri, pahalı içecekleri...Sokak yemekleri bizi keşif yapmaya yönlendirir. Onlar sayesinde sadece yerel lezzetlerin tatlarını keşfetmekle kalmıyoruz, aynı zamanda o bölgenin kültürünü de öğreniyoruz. Çoğu zaman  aklımızda kalan tek şey sabah yediğimiz tazecik çıtır bir simit ya da  dumanı üzerinde tüten mısır...Gelin birlikte bakalım aklımızdan çıkmayan  en lezzetli sokak yemeklerine.

Mis kokulu balık ekmek:

balık ekmek ile ilgili görsel sonucu  Eminönü ve Karaköy şehrin balık-ekmek cenneti biliyoruz. Civardaki seyyar arabaların hangisinden bir balık-ekmek alsanız çok lezzetlidir. Ama bana sorarsanız Karaköy İskele Meydanındaki balık ekmekçi en lezzetli balık-ekmek yapan yerlerden biri. Fazla vaktiniz yoksa, canınız balık da çektiyse bir uğrayın derim. Fiyatı da çok uygun.














Yasaklı Lezzet Kokoreç:

kokoreç  Herkes tarafından çok sevilen bir lezzet olmasa da seveni az denemeyecek kadar var. Temiz ve güzel yapıldığı taktirde bağımlısınız çok olduğu bir lezzet. Et ile yapılan bir yemek olduğu için her yer de yememekte fayda var. Güzel yapan bir yer  duymak isterseniz Tepebaşı Flast tv'nin önündeki tezgahtan yiyebilirsiniz. Denk gelirseniz bir çeyrek ekmek ısmarlayın kendinize.
kokoreç ile ilgili görsel sonucu

Sıcak sıcak sokak poğaçası:

sokak poğaçası ile ilgili görsel sonucu Çocukken hepimizin mahallesinde, okul başında mutlaka bir poğaça satan tezgahlardan vardır.
Okula koşarken, işe yetişirken bir tane sıcak poğaça almışızdır. Şimdi diyeceksiniz ki pastanelerde artık daha güzelleri var. Emin olun bu tezgahlardakinin lezzeti bir başka. Hala sabahları Karaköy Namlı civarlarında bir tezgah var. Bir sabah kahvaltı etmeden yolunuz düşerse bir tadına bakın derim.
poğaça

Bol Şerbetli Halka Tatlı:

halka tatlı
  Tatlıyı kim sevmez ki. Özellikle güzel de yapılmışsa taze çıkmışsa kim hayır diyebilir. Her sokak başında mutlaka bu tezgahlardan vardır. Eğer denememişseniz bir tadına bakın derim.

şerbetli halka tatlısı ile ilgili görsel sonucu

Süt mısır:

2287134712_8732be87a2_z  Mevsimi gelince her yerde gördüğümüz bir lezzet. Mutlaka bir çeşidini severiz. Ya közde ya da haşlama olanını mutlaka yeriz. Üzerine bol da tuz ekin. Değmeyin tadına.
Bunu söylemeden de geçemeyeceğim son zamanlarda bardakta süt mısırlarda çok meşhur. Her tür sosla yapılan bu bardak mısırın seveni de çok.

 

Bol Çeşit Kumpir:
4856494532_a9f66b3dab_z  Her ne kadar ben pek sevmesem de seveni çok olan bir tat. Patatesin her halini  severim diyenlerden misiniz? O zaman kumpir tam sizlik. Günümüz de her yerde satılsa da Ortaköy'ün girişindeki tezgahlardan yemenizi tavsiye ederim.























Kışın habercisi kestane:


  Sokakta kestane görüyorsanız bilin ki kış gelmiştir. Her ne kadar evde yapılsa da sokakta yapılanın tadı bir başka.





Midye dolma:

midye dolma ile ilgili görsel sonucu  Midye sevenler ikiye ayrılır. Ya çok sevenler ya da hiç sevmeyenler olur ortası olmaz. Ben sevmeyenlerdenim ama siz bana bakmayın. Özellikle bira eşliğinde yemeyi deneyin. Tadına doyum olmaz.

0 yorum:

Yorum Gönder