Çibörek değil ama lezzetli; lezzetli ama pahalı :) Ağvalının Yeri....




Kimi çiğbörek der ama aslı çibörektir. Tatarların en meşhur böreklerinden biridir ve adı şır börekten gelir. Şır, tatarcada yağ demektir ve bu börek de doğrudan yağın içinde piştiği için bu ismi almıştır. Ama bir kesim de, içine doğrudan çiğ kıyma koyulduğu için, çiğbörek dendiğini de savunmaktadır. Her neyse böreğin tarihçesi değil tabi ki derdimiz :) Ama bu böreği hakkıyla yapan yerde yemek gerek gerçekten. hatta mümkünse bir tatar mutfağında. bunun için verebileceğimiz en doğru adres Eskişehir olur. Tabi Eskişehir dışında da çiböreği güzel yapan yerler vardır umuduyla, çibörek ya da çiğbörek yazısını her gördüğümüz yere giriyoruz :)

Hep klasik tatlar yiyecek değiliz ya, yaptık oldu, 'Etli Pazı Sarması'...

 Standartların dışına çıkmak lazım bazen, risk almak lazım. hep yaprak sarması, lahana sarması, biber dolması yemek de olmuyor. Bu tarz yemeklerde değişiklik aramak şart. Karalahana sarması, vişne yaprağı sarması, pazı sarması bunlardan birkaçı. Biz bu sefer pazı sarmasını denedik, pek de güzel oldu doğrusu. Kıymalı yaptık biz ama zeytinyağlısı bu kadar güzel olur mu bilemedik.  Yine de denemekten bir şey çıkmaz, bir ara onu da yapar paylaşırız. Birçok insanın ön yargılı olduğu hatta birçok kişinin ya sadece böreklerde tattığı ya da tadını bile bilmediği bir yeşilliktir pazı. Bu sarmayı denediğinizde pişman olmayacağınızı ve hatta tadına bakanların tarifini isteyeceğini garanti edebiliriz. gelelim tarife;

Yemek sevenler için vazgeçilmez 5 mobil uygulama


1) EatWith

 EatWith adlı uygulama, restoran ortamını sevmeyen turistlere farklı bir deneyim sunuyor. Yöresel yemekleri birinci elden ev ortamında yeme imkanı bulabiliyorsunuz. Uygulama sayesinde gittiğiniz şehirde eve yemeğe davetli olabilir ve bölgenin yemeklerini tadabilirsiniz.

Uygulama üzerinden şehri, ev sahibini, hazırladığı menüyü ve tarihi seçtikten sonra ödeme yapabilirsiniz. İsterseniz ev sahibi olmak için başvurabilir ve yapacağınız yemeği paylaşabilirsiniz. Yerel ev yemeklerini ve özgün aile tariflerini seyahatin bir parçası haline getiren EatWith, kullanıcıları sosyal ve kültürel açıdan da besliyor.