Etinizi bir de bu şekilde terbiye edin.


  Türkiye’nin hangi yöresine giderseniz gidin et her zaman baş tacı olmuştur. Yemek kültürümüzde etin yeri bambaşkadır. Bu sebeple et yemekleri denildiğinde çok geniş bir menü yelpazesine sahibiz. Ancak birçoğumuz “et nasıl terbiye edilir?” konusundan bir haberiz. Hangi yöntemle pişirirseniz pişirin etin terbiye edilmesi çok önemli bir adımdır.



  Et marine edilirken kullanılan soslar ve uygulanan yöntemler çok büyük farklılıklar yaratmaktadır. Et için olmazsa olmaz eylemlerden birisidir terbiye etmek. Tabii ki kullandığınız ete ve yapmak istediğiniz yemeklere göre farklılık göstermektedir bu işlem. Buradaki asıl amaç etin sertlik hissini azalıp yumuşatmak ve ağızda dağılan bir kıvamda olmasını sağlamak. Yaptığınız terbiye işlemi sonucu yaptığınız tarife değer katılır.

  Kullanacağınız et miktarına göre birkaç tane soğanı çok küçük parçalar halinde kesin ve ardından bir tülbentin içine koyun. Suyunu bir kaba çıkartın. Bu kabın içine damak tadınızda göre bir miktar zeytin yağı, kekik ve defne yaprağı ekleyin. Bu karışımımızın içine eti yatırın ve bir gün boyunca beklemeye bırakın. Artık etiniz hem yumuşacık hem de bir o kadar lezzetli.

  Etlerimizi ızgara yaptıktan sonra beklemek zorundaysa, içine koyacağımız kabın önceden ısıtılmış olması gerekir. Ağzını da sıkıca kapattıktan sonra yiyeceklerimiz sıcaklığını daha uzun süre koruyabilecektir.


0 yorum:

Yorum Gönder