Yurtdışında
şu sıralar çok popüler olan yağmur damlası pastasının anavatanı Japonya’dır.
Japonlar ve değişik yiyeceklerinden biri daha diyebiliriz kısaca. New York’ta
bir trend haline gelen yağmur damlası pastası görünümüyle adeta bir yağmur damlasından
farksız. Renksiz ve tamamen şeffaf bir görünüme sahip bu pasta tad olarak belli
başlı bir baskın tada sahip değildir. Ancak muhteşem görüntüsü ile herkes
sizden tarifini isteyecektir. İşte şimdi sizden istediklerinde vereceğiniz o
tarifi paylaşıyoruz.
Malzemeler:
- 2/3 fincana kaynak suyu
- Bir tutam vanilya
- 1/8 çay kaşığı agar tozu
Tarif:
Suyumuzu bir fincan içerisine koyuyoruz ve
vanilyayı ekliyoruz. Yaklaşık olarak 30 saniye kadar karıştırarak şekerin
çözülmesini sağlıyoruz. Karıştırma esnasında agar tozumuzu serpiyoruz ve
karıştırmaya devam ediyoruz. Ardından 30 saniye mikrodalgaya veriyoruz. Tamamen
çözüldüğünde keyfinize göre bir kaba döküyoruz ve bir gece boyunca buzdolabında
bekletiyoruz. Pastamızı tabağımıza alıp servise hazır hale getirebiliriz artık
ancak iki önemli nokta var. ilki pastamızı tabağa alırken çok dikkat etmemiz
gerektiği çünkü çok çabuk bozulma yaşayabilir. ikinci önemli nokta ise
pastamızı servis tabağına aldıktan sonra 30 dakika içerisinde tüketmemiz
gerektiği. Eğer bu süreden fazla bekletirseniz pastamız maalesef yok olacaktır.
0 yorum:
Yorum Gönder