Memleketimden Akhisar Köfte Tarifi!

Akhisar Köfte adı Akhisar ilçesiyle özdeşleşmiş ilçenin markası haline gelmiş muhacir köftesidir.Muhacir köftesinin Akhisar köfte ile bu denli özdeşleşmesinin sebebi Akhisar'da çok sayıda muhacir bulunmasıdır.Hatta öyle ki Akhisar Köfte 6769 sayılı Sınai Mülkiyet Kanunu kapsamında 26.07.2017 tarihinden itibaren korunmak üzere, 09.01.2018 tarihinde tescil edilmiştir.






Peki Akhisar Köfte nerelerde yenir? Bir Akhisarlı olarak üzgünüm ama her şehirde bulunan ve AVM'lerde boy gösteren ''Ramiz Köfte'' ne yazık ki önerilen yerlerimiz arasında değil.Ancak sadece Akhisar merkezde bulunan Ramiz Köfte'nin ilk restoranı hariç.Bunun sebebi de Ramizlerin artık fabrikasyona geçmesi ve sadece ilk restoranında el yapımı köfte bulunması.Bizim önerimiz Akhisar köfteyi Akhisar'da ki herhangi bir yerel restoranda yemeniz.Sizin için bir Akhisarlı olarak ''Köfteci Demo,Can Köfte,Gürlüoğlu,Hünkar'' restoranlarını öneriyorum.

Gelelim tarifimize Akhisar köftenin temel özelliği yağsız dana kıymasına iç yağ karıştırılması ve en az iki kere kıyma makinesinde çekildikten sonra kullanılması.Ayrıca içerisinde fazla katkı yok.Köftenin diğer malzemeleri sadece soğan tuz ve karabiberden oluşuyor.Özellikler uyarıyoruz İnegöl köfte ve Tekirdağ köfte de aynı yöntemle hazırlanıyor olsa da Akhisar köftede karbonat kullanılmamaktadır.Şimdiden afiyer olsun. :)

Malzemeler:
  • 700 gr dana kıyma (sinirlerden arındırılmış kaburga eti kıyması)
  • 300 gr iç yağ
  • Büyükçe bir baş soğan
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Bir fiske karabiber









0 yorum:

Yorum Gönder