Türkiye’nin hangi
yöresine giderseniz gidin et her zaman baş tacı olmuştur. Yemek kültürümüzde
etin yeri bambaşkadır. Bu sebeple et yemekleri denildiğinde çok geniş bir menü
yelpazesine sahibiz. Ancak birçoğumuz “et nasıl terbiye edilir?” konusundan bir
haberiz. Hangi yöntemle pişirirseniz pişirin etin terbiye edilmesi çok önemli
bir adımdır.
Et marine edilirken
kullanılan soslar ve uygulanan yöntemler çok büyük farklılıklar yaratmaktadır. Et
için olmazsa olmaz eylemlerden birisidir terbiye etmek. Tabii ki kullandığınız
ete ve yapmak istediğiniz yemeklere göre farklılık göstermektedir bu işlem.
Buradaki asıl amaç etin sertlik hissini azalıp yumuşatmak ve ağızda dağılan bir
kıvamda olmasını sağlamak. Yaptığınız terbiye işlemi sonucu yaptığınız tarife
değer katılır.
Kullanacağınız et miktarına
göre birkaç tane soğanı çok küçük parçalar halinde kesin ve ardından bir tülbentin
içine koyun. Suyunu bir kaba çıkartın. Bu kabın içine damak tadınızda göre bir
miktar zeytin yağı, kekik ve defne yaprağı ekleyin. Bu karışımımızın içine eti yatırın
ve bir gün boyunca beklemeye bırakın. Artık etiniz hem yumuşacık hem de bir o
kadar lezzetli.
Etlerimizi ızgara
yaptıktan sonra beklemek zorundaysa, içine koyacağımız kabın önceden ısıtılmış
olması gerekir. Ağzını da sıkıca kapattıktan sonra yiyeceklerimiz sıcaklığını
daha uzun süre koruyabilecektir.
0 yorum:
Yorum Gönder