Türkiye'nin ya da Dünya'nın neresinde yaşıyorsanız yaşayın şehrinizin sokaklarında muhtemelen bir McDonalds veya Burger King ile karşılaşırsınız ve eğer benim gibi bir öğrenciyseniz muhtemelen haftalık en az 2 öğününüzde sizi misafir eder bu ikili.İşte Slow Food bu ikilinin başını çektikleri bir sisteme karşı yani Fast Food'a karşı 1986ların İtalya'sında açılan McDonalds'a karşı Arcigola organizasyonunun öncülüğünde Carlo Petrini tarafından başlatıldı.Slow Food organizasyonu çağımızın getirisi olarak adapte olduğumuz bu hızlı yaşamın bir ürünü olan Fast Food'a karşı yerel bölgelerin yemek kültürlerini ve insan sağlığını korumayı amaçlayarak mevsiminde ve doğal yetişmiş ürünleri kullanan zengin ve değişken menülü geleneksel lokantaları korumayı amaçlar.
Slow Food akımının misyonuna yönelik bazı hedefleri:
Fast Food'a Karşı Bir Başkaldırış:Slow Food
By
4gastronout
on 8 Mart 2018 Perşembe
Etiketler:
Sizin için araştırdık
/
Comments: (0)
Bereketli toprakların getirisi, zengin lezzetler; Kastamonu mutfağı...
By
4gastronout
Etiketler:
Farklı mutfaklar
/
Comments: (0)