Sakarya'da İtalyan işi lezzetler...

Yemek yemek dünya üzerindeki en güzel eylemlerden biridir. Elinizin lezzetine güveniyorsanız, birbirinden güzel yemeklerinizi misafirlerinize tattırmak; damak tadınıza güveniyorsanız, farklı mutfakları denemek en güzel uğraşınız olabiliyor. Her ikisi de mevcutsa ortaya mükemmel şeyler çıkabiliyor. Türkiye'de de dünya mutfağının birçok örneği var. Başarılı olanlar var mutlaka ama genel olarak açıldığı ilk dönemin dışında, Türk damak tadına göre şekilleniyor mutfağı bu restoranların. İtalyan işi de içeriği Türkleştiren restoranlar arasında diyebiliriz.



Lezzetli mi kesinlikle lezzetli. Ama İtalya'ya özel olarak; pizza ve risotto çeşitleri dışında, hamburger çeşitleri, meksika mutfağıyla özdeşleşen et yemekleri, Türk iş dürümler vs. çeşitleri zenginleştirmişler. Sanırım sadece pizza, makarna, risotto çeşitleriyle bu işi yürütemeyeceklerine karar vermişler. İsterdik ki adı gibi herşey İtalya mutfağına ait olsun. Bu arada İtalya'ya gitme fırsatımız olmadı, o yüzden pizzaları gerçekten italyan işi midir bilemiyoruz ama lezzetli olduğu kesin. 



Hamburger ve risotto da tartışmasız çok lezzetli. Hamburgerdeki tek sıkıntı ekmekleri gerekli tazeliğe sahip değildi,Oldukça fazla pizza çeşidi var. pizzaları Türk damak tadına göre hamur yok denecek kadar ince ama bize göre çok mu çok güzeldi. Risottonun birkaç çeşidi var, biz mantarlı tercih ettik ama eğer çok lapa tatlardan hoşlanmıyorsanız; aldente diye belirtmenizde yarar var. Tatlılarına gelirsek, standart diyebiliriz. İddialı isminden kaynaklı olsa gerek biraz farklı tatlılar arasa da gözümüz, hayal kırıklığına uğruyoruz.


Genel ortama bakacak olursak, Biz Sakarya Serdivan avm'de ki şubesine gittik; zaten Sakarya'ya özel bir restoran ve ilde 3 şubesi var. Avm de olmasından kaynaklı fazlasıyla kalabalık. İç kısmı oldukça güzel fakat balkon kısmında sigara dumanından oturulmuyor. Personele ilgili ve güler yüzlü demek zor, kalabalıktan başları dönmüş oluyor büyük ihtimalle. Lezzetlerindeki kaliteyi ortamda bulamıyorsunuz açıkçası ama yine de ortalamanın üstünde.
Pizza yemeyi gerçekten seviyorsanız, kesinlikle Sakarya'ya  yolunuz düşerse uğrayın. Ama onun dışında uğramazsanız, çok da büyük bir kayıp olmaz :)

0 yorum:

Yorum Gönder