Malzemeler
- 4 yufka
- Milföy Hamuru
İç harç için:
- Soğan
- Kıyma
- Patates
- Tuz
Sıvı harç için:
- 1 çay
bardağı süt
- 1 çay
bardağı sıvı yağ
- 2 yumurta
- Yarım şişe
maden suyu
- Tuz
İç harcın
hazırlanışı:
Küp şeklinde
doğranmış patateslerle kıymayı bol soğanla kavuruyoruz. Ardından damak tadınıza
göre tuzunu ve baharatlarınızı ekleyin.
Tarif:
Tepsimize ilk
önce yufkalarımızdan bir tanesini güzelce seriyoruz. Üzerine hazırladığımız
sıvı harcımızı bir güzelce sürüp yufkamızı ıslatıyoruz. Geriye kalan yufkaları buruşturarak
seriyor ve her yufka arasına sıvı harcımızdan sürüyoruz. Yufkalar bitene kadar
bu işlemi tekrar ediyoruz. Bütün yufkaları ıslattıktan sonra üzerine hazırlamış
olduğumuz kıymalı ve patatesli iç harcı koyuyoruz. İç harcımızı yufkaların
üzerine eşit bir şekilde dağıttıktan sonra üzerine milföyleri sıralamayalım.
Kalan sulu harcı da milföylerin üzerine döküyoruz. Buradaki püf noktalarımızdan
biri böreğimizi fırından çıkarttıktan sonra değil fırına vermeden önce kesmek.
Tavsiyem üçgen şekilde kesmenizden yöne ancak siz nasıl servis etmek isterseniz
o şekilde kesin ve kesme işlemini de tamamladıktan sonra 175 derece
sıcaklıktaki fırına verip böreğinizi fırınınıza emanet edin. Pişme süresi ise
yaklaşık 30-40 dakika arasında seyretmektedir.
0 yorum:
Yorum Gönder