Patatesli ve Kıymalı Milföy Böreği


 
Altın günlerinin vazgeçilmezlerinden birisi de börektir. Türk mutfağında da önemli bir yer edinmiş olan börek zamanla çok çeşitli bir yapıya bürünmüştür. Neredeyse her damak tadına uygun bir börek çeşidi bulunmaktadır. Peki ama herkes sigara böreği, su böreği vb. yaparken siz farklı olarak nasıl bir börek sunabilirsiniz evinize gelen davetlilere? Hem farklı hem de leziz bir börek için bugün sizlere patatesli ve kıymalı milföy böreği tarifini vereceğiz.

Malzemeler
- 4 yufka
- Milföy Hamuru

İç harç için:
- Soğan
- Kıyma
- Patates
- Tuz

Sıvı harç için:
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 yumurta
- Yarım şişe maden suyu
- Tuz

İç harcın hazırlanışı:
  Küp şeklinde doğranmış patateslerle kıymayı bol soğanla kavuruyoruz. Ardından damak tadınıza göre tuzunu ve baharatlarınızı ekleyin.

Tarif:
  Tepsimize ilk önce yufkalarımızdan bir tanesini güzelce seriyoruz. Üzerine hazırladığımız sıvı harcımızı bir güzelce sürüp yufkamızı ıslatıyoruz. Geriye kalan yufkaları buruşturarak seriyor ve her yufka arasına sıvı harcımızdan sürüyoruz. Yufkalar bitene kadar bu işlemi tekrar ediyoruz. Bütün yufkaları ıslattıktan sonra üzerine hazırlamış olduğumuz kıymalı ve patatesli iç harcı koyuyoruz. İç harcımızı yufkaların üzerine eşit bir şekilde dağıttıktan sonra üzerine milföyleri sıralamayalım. Kalan sulu harcı da milföylerin üzerine döküyoruz. Buradaki püf noktalarımızdan biri böreğimizi fırından çıkarttıktan sonra değil fırına vermeden önce kesmek. Tavsiyem üçgen şekilde kesmenizden yöne ancak siz nasıl servis etmek isterseniz o şekilde kesin ve kesme işlemini de tamamladıktan sonra 175 derece sıcaklıktaki fırına verip böreğinizi fırınınıza emanet edin. Pişme süresi ise yaklaşık 30-40 dakika arasında seyretmektedir.
  Fırına vermeden önce en az 2 saat buzdolabında bekletirseniz çok daha lezzetli olduğunu göreceksiniz. Ancak bu adımı pas geçip yaptığınızda bile fırından lezziz bir börek çıkacağının garantisini verebilirim. Afiyet olsun.
  

0 yorum:

Yorum Gönder