Kocaeli'de başarılı bir Cafe-Restoran; Midpoint Kocaeli...


 Bir mekana gittiğinizde ne arasınız? Ortamın nezih ya da çekici olması, aşırı temiz olması, yemeklerin lezzetli ve sunumlarının özel olması, personelin ilgi alakasının yeterli; hatta biraz fazla olması, kendinizi özel hissetmek? Bunların hangisi sizin tercihlerinizi etkiler bilmiyoruz tabi ki ama, tüm bu kriterleri en üst seviyede bulabileceğiniz, zamanınızı arkadaşlarınızla ya da tek başınıza birbirinden lezzetli yemekler ve geniş içecek seçenekleriyle geçirebileceğiniz, ferah ve güzel bir restoran Midpoint. Tek dez avantajı, özellikle hafta sonları fazlasıyla kalabalık. Midpoint Kocaeli bir zincirin paşarılı bir halkası. 2002den beri 30'dan fazla şubesiyle hizmet veren Midpoint başarısını zirvede tutmak için, personelini titizlikle seçiyor. Menü de ki her kalemin de özenle belirlendiği çok belli.




Her mutfaktan örnekler bulabiliyorsunuz menüde. Her damak tadına hitap ediyorlar. Pizzadan makarnaya, steak etlerden, meksika mutfağına kadar geniş bir yelpaze var. Özellikle çorbalarını denemenizi tavsiye deriz. Oldukça fazla ara sıcak seçeneği, yine fazlaca salata çeşidi var. Hepsini denemek mümkün değil tabi ki ama genel olarak masalara yapılan servislere şöyle bir göz gezdirdiğimizde görsel olarak oldukça tatmin edici. Hamburger seçenekleri de geniş ama favorimiz, üçlü mini burger :) Eğer bir de büyük hamburger isterseniz, kesmemelerini rica edin, yemek çok zor olabiliyor :) 



























Ana yemekleri kesinlikle çok başarılı ama kahvaltısına da değinmeden olmaz. Kahvaltısını tek
kelimeyle şöyle tanımlayabiliriz: Kaliteli. Evet çok fazla çeşit yok, son dönemin popüleri serpme kahvaltılarda artık sınır tanımıyoruz. Bu yüzden midpointte çeşit gözünüze az gözükebilir. Ama yediğiniz peynirden zeytine, baldan reçele her şeyin özel olarak seçildiği belli. Her şey taze ve lezzetli. Siz de bizim gibi, az olsun ama yediğim her şeyin tadını alayım, alelade olmasın diyorsanız, kahvaltı için ilk sıralara alabilirsiniz burayı. Ki ayrıca ekstralarla kendiniz zenginleştirebilirsiniz.

Son olarak içeceklerden bahsedecek olursak, alkollü ve alkolsüz olmak üzere, çok geniş bir yer alıyor menüde içecekler. Güzel kahve seçenekleri var ama standardın dışında pek bir şey yok. Taze sıkma meyve suları yine güzel. Alkollü içeceklerdeyse, kaliteyi yukarıda tutuyorlar. seçkin şarap ve viski çeşitlerini bulabiliyorsunuz. Ama genelde mekanda bira patates masaları görüyoruz :)

Fiyat kalite olarak bakacak olursak, evet restoran güzel, yemekler güzel. Ama fiyatlar oldukça yüksek. Yemekleri bir yere kadar anlayabiliyoruz tabi ama küçücük su 5tl :) Damağınıza hitap edecek olsa da, cebinizi yakacağını da düşünerek gitmek de fayda var...

0 yorum:

Yorum Gönder