Nasıl Zayıflarım? En İyi Diyet Hangisi?

 
  Diyet nasıl yapılır, metabolizma hızlandırılması, diyet listesinin hazırlanması, diyette dikkat edilmesi gerekenler nelerdir gelin hep birlikte bu yazımızda okuyalım.
                                  

                                      


                              DİYET HAKKINDA BİLİNMESİ GEREKENLER


  Diyet hakkında mutlaka diyeceğimiz bir şeyler vardır. 'Az yiyeceksin canım,' o zayıflatmaz, sen beni bak bunu dene' gibi sözleri hepimiz duymuşuzdur eminim.  Hepimiz diyeti kıyısından köşesinden denemiş, zayıflamak istediğimiz zamanlarımız  olmuştur. Gerek forma girmek gerek sağlıklı yaşam adı altında diyete başvurmuşuzdur.
     
    Diyet Hakkında Bilinmesi Gereken En Önemli ve En Temel Hususlar:
  • Her insanın metabolizması farklıdır
  • Her metabolizmanın ihtiyaç duyduğu kalori ve besin öğesi miktarı farklıdır
  • Bireylerin yaşadıkları hastalıklar neticesinde vücudun göstermiş olduğu tepkiler farklıdır
Bu nedenle her bireyin diyet listesi ve diyet programı kişiye özel olmalıdır.

 Diyet nasıl yapılır?

  Hepimizin aklına ilk gelen cevap "az yiyeceksin"dir. Evet, az  ve sık yemek çok önemlidir ama zayıflamak için yalnızca az yemek yeterli değildir. Diyet, yeterli ve dengeli bir şekilde beslenerek, spor ve egzersiz hareketleri ile birlikte yapılmalıdır. Sağlığımızı korumak ve devam ettirmek için doğru olan ise budur. Sakın sabah hiç bir şey yemeyip akşam patlayana kadar ya da istenilen kilo verildikten sonra eskisine göre daha çok yememeye aman dikkat edin:))



Diyet yaparken neler yemeliyiz?

  Üç beyazı keseceksin canım(tuz, şeker, un) sözünü duyar gibiyim sanki. Lafı çok uzatmadan hemen söyleyeyim ; her şeyden yeterli miktarda yemek gerekir. Daha çok elma yemekle, daha çok beyaz et yemekle, daha çok buğday ekmeği yemekle sağlıklı bir zayıflama programı hazırlanmaz. Doğru bir zayıflama programı, her besin gurubundan vücudumuzun ihtiyaç duyduğu miktarda günlük ve haftalık olarak tüketmekle mümkün olur. 

diyet blogları ile ilgili görsel sonucu
Metabolizma Hızlandırma

  Diyet yapan herkes olabildiğince hızlı kilo vermek ister. "Offf kaç gündür diyet yapıyorum valla ekmeği abur cuburu kestim ama bir şey olmuyor" tarzında sözlerinizi tahmin edebiliyorum. Diyet yaparken kesinlikle hızlı kilo verilmez ya da verilemez diye bir kural yoktur. Fakat ne kadar hızlı kilo verirsek o kadar hızlı kilo alacağımız da acı bir gerçektir. Unutulmamalı ki şok diyetler  uygulanarak hızlı kilo vermeye çalışmak hiç sağlıklı değildir. Önemli olan dengeli bir şekilde kilo vermektir. Bu diyetler ile kısa vadede hızlı kilo verebilirsiniz ama uzun vadede ciddi sağlık sorunları ile karşılaşabilirsiniz. 
Metabolizma; çeşitli gıdaları tüketerek, spor ve egzersiz yaparak ve kötü alışkanlıklardan uzak durarak hızlandırılabilir.

metabolizma ile ilgili görsel sonucu
 Diyet  sırasında  en çok  neye dikkat etmeli?
  • Tüm gıda gruplarından farklı yiyeceklerle, tüm besin öğelerini içeren sağlıklı ve dengeli bir diyet listesi oluşturulmalı
  • Diyet programı sadece bir şeyleri yemek ya da yememek üzerine kurulmamalı
  • Hareketli bir yaşam benimsenerek zayıflama programı, spor ve egzersiz ile desteklenmeli
Bana sorarsanız en önemli unsur ise tüm bunları kısa bir süre zorunlu olarak yapmak değil tüm yaşamımıza yayarak günlük rutin haline getirmektir.


         diyet ile ilgili görsel sonucu

0 yorum:

Yorum Gönder