Miss gibi bir lezzet...'Ispanak yatağında ızgara tavuk'



Hep dışarda yemek yemiyoruz tabi ki. hatta laf aramızda çoğunlukla evde yapıyoruz yemeklerimizi. Elimiz değmişken değişik lezzetler denemek de en büyük keyfimiz. Ne mi yaptık? Her forma girebilen ıspanağı kremayla birleştirip tavuk için eşsiz bir garnitür oluşturduk ve damağımız şenlendi. gelelim tarife; bu arada tarifimiz iki kişiliktir:
Malzemeler:
-bir bağ ıspanak
-1 kırmızı biber
-1 soğan
-bir tutam maydonoz
-1 yemek kaşığı un
-bir paket krema
-400gr tavuk göğsü fileto
-tuz, karabiber




Yapılışı: öncelikle ıspanaktan başlayalım ki, tavuk göğsü çabuk kuruyan bir yapıda olduğu için bekletmek zorunda kalmayalım. soğanları ve biberi minik minik doğrayalım az yağda soteleyelim. ince ince doğradığımız ıspanağı ilave edelim. ıspanak sotelenirken, bir tavayı hatta mümkünse döküm bir tavayı iyice ısıtalım. tavukları kızgın tavada pişirmeye başlayabiliriz, aynı anda da ıspanağa unu ve kremayı ilave edelim. Tavuk zaten çok çabuk piştiği için ıspanak kıvamını alana kadar tavuklarda pişecektir. tavuklar pişmek üzereyken tuz ve karabiber ilave etmeyi de unutmayalım. ıspanağa da aynı şekilde tuz ve karabiber ilave ediyoruz. tavuklar iyice kızardıktan sonra tabağa kremalı ıspanağı alalım ve üzerine de mis gibi tavuk ızgaralarımızı koyalım. Tavuk her zaman yediğimiz birşey zaten ama bu kremalı ıspanakla birleşince ayrı bir lezzet bombasına dönüşüyor. Denemeniz ve memnun kalmanız dileğiyle...


0 yorum:

Yorum Gönder