Yöresel Festivaller...




Son yıllarda sayısı gittikçe artan lezzet festivalleri, çeşitli yiyecek, tatlı, içecek ve içkilere adanmış konseptleriyle dikkat çekmeye devam ederken, yeni sezonu farklı mekanlarda gerçekleşecek bu festivallerle karşılayacağız anlaşılan.Birbirinden güzel lezzetlerin  sunulduğu festivaller adından çok söz  ettireceğe benziyor.
İşte gününüze lezzet katacak festivaller:

                                           ALAÇATI OT FESTİVALİ (6-8 NİSAN 2018)





 Alaçatı  doğal güzellikleriyle adından söz ettiren ALAÇATI şimdide birbirinden güzel festivalleriyle adıından söz ettireceğe benziyor. arnavut kaldırımlı sokakları ve renkli pencereli taş evleri, renkli sokakları ve yöresel ürünleri ve rüzgar gülleri ile alaçatı sizi kendisine hayran bırakacak.


Festivalde düzenlenen otları toplama gezilerinden yemek atölyelerine ve beslenme seminerlerine kadar birçok etkinlik düzenlenmektedir. buunların yanı sıra aşçıların ve bloggerların söyleşileri ile dolu dolu geçen bir festival sizi bekliyor.




                                         URLA ENGİNAR FESTİVALİ (28-29 NİSAN 2018)
Baharın müjdecisi taze enginarlar ve enginarlı lezzetler ve daha nice ege otlarından menüler



Ege denizinin turkuaza tüm renkleriyle denizin kara ile iç içe olduğu koylarından gezerken çok hoş vakit geçireceksiniz. rotanızı ege çevirin bizden söylemesi...




                               BOZCAADA BAĞBOZUMU FESTİVALİ (7-9 EYLÜL 2018)
şirin rum evleri, billur gibi denizi, üzüm bağları ve tüm içtenliğiyle Bozcaada sizleri bekliyor.egeden hayat veren esintiler...  bozcaada belediyesince geleneksel olarak düzenlenen festival iki gün sürecek.


                       Birbirinden güzel tatların olduğu festival size unutamayacağınız anılar bırakacak.


                                       GÜNÜBİRLİK POLONEZKÖY KİRAZ FESTİVALİ
Her yıl haziran ayında düzenli olarak yapılan geleneksel bir aktivite olarak istanbul'un önemli festivalleri arasında yer alıyor. Festival  aynı zamanda Türkiye-Polonya arasındaki bağları kuvvetlendiren kültürel bir faaliyet.


Geleneksel giysileri ile Polonya'dan getirilen ekipler, çeşitli kültürel aktiviteler,sergiler,konserler ve köy kilisesinin bahçesinde düzenlenen resitaller ile gününüze renk katacak. Eğer haftasonunuzu evde geçirmek istemiyorsanız istanbulun gürültüsünden,kalabalığından kaçmak için müthiş bir fırsat. YolunuZ mutlaka bu festivale düşsün


                                             ADANA LEZZET FESTİVALİ(6-8 EKİM  2018)
Adana deyince akla ilk gelen zengin mutfağı ve yöresel lezzetleri olur. Kuşkusuz önce Adana Kebebı'dır. ayrıca şalgam suyu, meyan kökü, mumbar,kırkat,içli köfte gibi say say bitmez yemekler düşünürüz.

Siz siz olun bu tarihlerde festivale gitmeyi ihmal etmeyin. bizden söylemesi hem yemekleri hemde doğasıyla sizi kendine hayran bıraktıracak.


0 yorum:

Yorum Gönder