Sıcacık bir çorbayla başlayalım: Bamya Çorbası
Konya'nın en sevilen yemeklerinden olan etli bamya çorbası, düğünlerin ve özel günlerin vazgeçilmez yemeğidir. İpe dizilerek kurutulmuş çiçek bamyalar etle birlikte pişirilir
Bamya her ne kadar çoğunluk tarafından sevilmese de bamya severler tarafından çok sevilen bir tat. Denemenizden zarar gelmez.
Başlı başına bir ziyafet: Çebiç
Konya sofralarının olmazsa olmazı çebiç çorbasıdır. Her ne kadar pişmesi çok meşakkatli olsa da lezzeti o uğraşa değiyor. Tandırda pişen mis gibi kuzu eti. Eee daha ne olsun...
Yüzyıllardan bu yana: Su böreği
Size yazarken bile olsa da yesem dedim. O kadar güzel bir lezzet yani. Özellikle sıcak sıcak yenen bu böreğin değmeyin tadına...
Etli pide diyen de var: Etli Ekmek
Konya' ya mı gittiniz Etli Ekmek yemeden gelmeyin sakın. En meşhur yemeğini sona sakladım. Konya'nın simgesi haline gelen yemek bu unvanında hakkını veriyor.
Biraz zahmetlidir: Fırın Kebabı
Konya'nın o kadar çorbaları, yemekleri olur da kebabı olmaz mı. Olur tabi olmaz mı. Kebap severim diyorsanız birde Konya'nın fırın kebabını deneyin.
Saç arası değil: Sacarası
Konya'ya özgü nefis bir tatlıdır. Bu tatlının adı eskiden sac adı verilen ocak üzerinde pişmesinden gelir. Şimdilerde fırında pişirilen bu tatlının tadına doyum olmaz.
Şekli yeter: Mevlana Böreği
Özenle açılmış üçgen biçiminde ki börekleri yemeye kıyamayacaksınız. Mevlana böreği pofidik pofidik bir börek. Bu böreği yerken yanına çayınızı almayı unutmayın.
Hafif bir lezzet: Höşmerim
Kebabı, etli ekmeği derken ana yemekleri saydık. Karnımız doydu. Şimdi üzerine hafif bir tatlıyı hak ettik. Buyurun o zaman size höşmerim tatlısı. Afiyet olsun efendim.
Suyuna ekmek banın:Tirit
Bir çok Anadolu mutfağında olan bu yemek Konya mutfağında da ayrı bir yere sahiptir. Üzerine sos dökülen bu yemeğe ekmek banıp yemek serbest.
0 yorum:
Yorum Gönder