Çıtır çıtır bir lezzet: Kağıt Helvalı Pasta

Çıtır çıtır bir pasta yemek istiyorsanız kağıt helvalı pasta tarfimiz tam size göre. 


Malzemeler
- 4 adet kağıt helva
- 350 gr. Sade tahin helvası
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 su bardağı süt
- Yarım yemek kaşığı tereyağ
- Yarım çay bardağı şeker


İlk önce kağıt helvamızı tavaya alıp orta ateşte bir kaşık yardımıyla parçalıyoruz ve eritiyoruz. Kağıtlarımız eridikten sonra hemen tereyağını ekliyoruz. Tereyağımız da eridikten sonra toz şeker, kakao ve sütümüzü ekleyip bir güzel karıştırıyoruz. Karışımımız puding kıvamına gelene kadar az miktarda pişiriyoruz. Burada dikkat etmemiz gereken helvaların tamamen krema kıvamına gelmesi. Pütürtü kalmamasına dikkat etmemiz gerek. Kıvamı yoğunluğuna göre süt ekleyerek istediğiniz şekilde akışkan hale getirebilirsiniz.
  Sos sıcakken kağıt helvamızı alıyoruz ve her katına elit miktarda olacak şekilde sos döküyoruz. Kat aralarına da daha önceden çekilmiş ceviz ilave ediyoruz ve her katın üstüne helva kapatıyoruz. Kalan sosumuzu da en üstüne döküp hazırlamış olduğumuz bu çıtır çıtır pastamızı buzdolabına koyuyoruz ve 3 saat boyunca dinlendirmeye bırakıyoruz. Ardından istediğiniz şekilde süsleyip sevise hazır hale getirin. Afiyet olsun.



0 yorum:

Yorum Gönder