Limon suyundan mı Sirkeden mi yapılır? ''Turşu''

   
    Kütür kütür bir turşu olsa da yesek. Her yemeğin yanına yakışan kış aylarının vazgeçilmezidir turşu. Ne zaman olsa yerim hiç ayırt etmem diyorsanız gelin birlikte bakalım birbirinden farklı turşu çeşitlerine. Şimdiden söyleyeyim salatalık, biber, fasulyeden başka turşumu olurmuş demeyin!!





Sadece rengi için bile yenir: Pancarlı karnabahar turşusu

Kışın en sevdiğimiz sebzesi bu seferde turşu olarak soframızda. Emin olun rengi gibi tadı da çok güzel.









Bu minikleri unutmadık: Brüksel lahana turşusu...
Lahananın en miniği en güzeli...Ben yemeğini yemem turşusu da neymiş demeyin bir kez deneyince müptelası olacaksınız.









Çok uzaklardan geldi: Sauerkraut
Aslında bildiğimiz beyaz lahanadan hazırlanan bir turşu. Kendi kendine fermente  olmasıyla farklılık göstermesiyle bizim turşularımızdan ayrılır. Alman ve Avusturalya mutfaklarının vazgeçilmezi.








Sadece meyve olarak mı yenir?: Muz turşusu

İlgili resim
Muzdan da turşu olurmuş demeyin. Biz meyve olarak bilirdik fakat turşusu da varmış. Denemekten zarar gelmez.















Aaaa  ben haşlama  ya da rafadan başka yemem demeyin: Bakın karşınızda yumurta turşusu









Aman kelek olmasın: Karpuz turşusu













Yerken dikkat edin: Mantar turşusu
















balık turşusu ile ilgili görsel sonucu
Ağına bereket: Balık turşusu
Ben balığın her şeyini yerim. Kızartması, haşlaması, buğlaması olsun da yeter derseniz. Buyurun balık turşusunu yemeye...












Mis gibi bir turşu: Taze nane turşusu








0 yorum:

Yorum Gönder