Kütür kütür bir turşu olsa da yesek. Her yemeğin yanına yakışan kış aylarının vazgeçilmezidir turşu. Ne zaman olsa yerim hiç ayırt etmem diyorsanız gelin birlikte bakalım birbirinden farklı turşu çeşitlerine. Şimdiden söyleyeyim salatalık, biber, fasulyeden başka turşumu olurmuş demeyin!!
Sadece rengi için bile yenir: Pancarlı karnabahar turşusu
Kışın en sevdiğimiz sebzesi bu seferde turşu olarak soframızda. Emin olun rengi gibi tadı da çok güzel.
Bu minikleri unutmadık: Brüksel lahana turşusu...
Lahananın en miniği en güzeli...Ben yemeğini yemem turşusu da neymiş demeyin bir kez deneyince müptelası olacaksınız.
Çok uzaklardan geldi: Sauerkraut
Aslında bildiğimiz beyaz lahanadan hazırlanan bir turşu. Kendi kendine fermente olmasıyla farklılık göstermesiyle bizim turşularımızdan ayrılır. Alman ve Avusturalya mutfaklarının vazgeçilmezi.
Sadece meyve olarak mı yenir?: Muz turşusu
Muzdan da turşu olurmuş demeyin. Biz meyve olarak bilirdik fakat turşusu da varmış. Denemekten zarar gelmez.
Aaaa ben haşlama ya da rafadan başka yemem demeyin: Bakın karşınızda yumurta turşusu
Aman kelek olmasın: Karpuz turşusu
Yerken dikkat edin: Mantar turşusu
Ağına bereket: Balık turşusu
Ben balığın her şeyini yerim. Kızartması, haşlaması, buğlaması olsun da yeter derseniz. Buyurun balık turşusunu yemeye...
Mis gibi bir turşu: Taze nane turşusu
0 yorum:
Yorum Gönder