Kimi zaman hizmet vasatın altında olsa da, başarılı bir işletme... Alaçatı Muhallebicisi...



Mavinin tatlı bir tonuyla dekore edilmiş, hemen hemen her alışveriş merkezinde bulunan sevimli bir tatlıcı, restoran, cafe... ne denirse artık. Birçok kez bilmediğimiz bir yerde bir şeyler yemek yerine, tanıdık bir yüz oluyor bize ve tercih sebebi haline geliyor.


















Menüsü güzel, hafif tatlılar ve hızlı tüketim yemeklerini bünyesinde bulunduruyor. Öyle eni konu yemek yenecek bir işletme değil. Daha çok aceleniz olduğunda, ya da yemekle çok vakit kaybetmek istemediğinizde tercih edebilirsiniz. Kötü olan yanı ise franchise bir zincir olduğu düşünüldüğünde, ne yazık ki her şubesinde aynı kaliteye sahip değil. Bir standart yakalayamamışlar. Personelin tutumundan, yediğiniz yemeklere, hatta tatlılarına kadar, şubeye göre değişkenlik gösteriyor ne yazık ki. Bir şubede bayıla bayıla yediğiniz bir yemek, başka şubede hayal kırıklığına dönüşebiliyor. Bu tarz zincir işletmelerde en çok beklenen durum standardı yakalamış olmak, her şubesinde aynı kaliteyi yakalayabilmek. Dileriz Alaçatı muhallebicisi de bu istikrarı en kısa sürede sağlayabilir.


Biz Kocaeli Ncity Avm'nin altında bulunan Alaçatı muhallebicisinde kahvaltı ettik, aynı şubede daha önce izmir kumru denemiştik ve başarılı bulmuştuk.











Öncelikle personelden bahsedecek olursak, neden geldiniz ki sabah sabah dercesine bakıyorlar yüzünüze. Gelmeseniz iyiydi :) Ortam da akşam toplanmadan gidilmiş, alelacele toparlanmaya çalışılıyor. Kahvaltının içeriği hakkında bilgi isterseniz de bu konuda bir bilgileri yok, her sorduğunuzu gidip mutfağa soruyorlar. 


Kahvaltısı başarılı. Çok fazla çeşit yok ama lezzetli. Sunum da başarılı. Personele bakıp, keşke başka bir yere gitseydik diye düşünseniz de, mutfak personeli güzel çalışıyor ki, herşey oldukça lezzetli. Yumurta çeşitleri başarılı, özellikle karışık omlet. En çok dikkat ettiğim şeylerden biri, kahvaltının olmazsa olmazı simit ve çok güzel bir simit servis ediyorlar. Bunun dışında ızgara hellim peynirle de gönlümüzü kazanmayı başarıyorlar. 


Tabi her şey istediğimiz gibi olmasa da, karnımız tok ve mutlu bir şekilde ayrılıyoruz mekandan. Çok büyük bir beklentiniz olmasın ama karnınızı rahatlıkla doyurabileceğiniz bir yer. Olumsuzlukları görmezden gelirseniz, gönül rahatlığıyla uğrayabilirsiniz....

0 yorum:

Yorum Gönder