Ege Köylerinin Vazgeçilmez Lezzeti:Keşkek

Yolunuz bir Ege köyüne düştüyse eğer ikramların başında gelen,düğünlerin vazgeçilmezi olan keşkeği tatmışsınızdır.Tatmadıysanız tarifi bizden, ancak herhangi bir Ege Köyünde bir düğün sabahı imece usulü ile dövülen keşkeği görüp yapımına katkıda bulunmanız ve afiyetle yemeniz önerimizdir.Şimdiden afiyet olsun. :)


Egeden Nefis Keşkek Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kilo aşurelik buğday
  • 1 adet tavuk göğsü
  • 4 litre su

Üzeri için:

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 1 bardak su


Hazırlanışı


Öncelikle akşamdan ıslatıp kabarttığımız buğdayımıza 4 litre suyumuzu ekliyoruz ve kaynamaya bırakıyoruz.Keşkeğimiz kaynarken karıştırırsanız lapa hali alana kadar karıştırmaya devam etmelisiniz eğer karıştırmazsanız yine lapa hali alana kadar karıştırmayın aksi halde dibi tutar ve lezzeti bozulur.Keşkeğimiz kaynarken önceden hazırladığımız tavuk göğsünü de aynı şekilde kaynamaya bırakıyoruz.Keşkeğimiz tamamen koyu ve lapa hale geldiğinde tavuğumuzu tifterek ekliyoruz.Tavukların diri kalmasını istiyorsanız eğer çok çırpmamanızı öneririz.Sosumuzu da tereyağı ve sıvıyağı eritip salçayla birlikte kavurduktan sonra 1 bardak su ekleyerek elde edebilirsiniz.Eğer köy usulü isterseniz servis ederken üzerine nohut ekleyebilirsiniz.Tekrar afiyet olsun. :)


0 yorum:

Yorum Gönder