Hadi Pastacı Olalım!

Ülkemizde gıda sektörünün gelişmesiyle birlikte açılan okullar ve kurslar sayıca artmaya başladı.Peki ya bu kurslar ne kadar iyi eğitim vermekte?Devletin bu konudaki atılımları neler?İşte bu yazımızda bu sorulara cevap olmaya çalışacağız.




Öncelikle halk eğitim ve belediyelerin meslek edindirme kurslarından bahsedelim.Kocaeli'de yaşayan biri olarak Kocaeli meslek edindirme kursu Ko-mek pastacılık kursu için olan gereklilikleri şu şekilde açıklıyor;1. Okuma yazma bilmek veya ilkokul mezunu olmak.

2. Mesleğin gerektirdiği işleri ve yeterlikleri yapacak bedensel , fiziksel, ruhsalözelliklere sahip olmak.
Yani aslında devlet kurslarına göre pastacı olmak bu kadar basit.Peki ya özel kurslar?

Ülkemizde ve dünyada önde gelen MSA şirketinin en ucuz kursu 8 aylık bir süreçten oluşuyor ve yirmi bin lira civarında bir ücrete tabi.Ancak şirket bu kursu şu şekilde açıklıyor:

Profesyonel Pasta ve Ekmekçilik eğitimi, uluslararası bir müfredatla mutfağın her noktasına hâkim olup, belli bir konuda uzmanlaşmak isteyenler için tasarlandı. Sektördeki işletmelerin mutfaklarında uygulayacağınız tüm teknikleri öğreneceğiniz bu eğitimle, pasta-ekmekçilik konusunda hayalini kurduğunuz kariyere güçlü bir başlangıç yapabilirsiniz.

Açıklamaya baktığımızda gerçekten büyük bir özgüven görüyoruz ancak tabi bunun bir nedeni var.MSA şirketi gastronomi öğrencilerinin bile üniversite eğitiminin sonunda kendilerini daha da geliştirmek için tercih ettikleri bir okul.Üstelik günümüzde pastacılık sektörü fazlasıyla rağbet gören bir sektör haline geldi.Amerika'da pastacılık tv programlarına bile konu olmuş durumda...Türkiye'de de yakın zamanda popüler hale gelen pastacı Buddy Valastro'nun gençlerimize bu konuda ilham verdiğini söyleyebiliriz.

Son olarak Türkiye'de ciddi bir yükseliş gösteren pastacılık kiminin hayatına hobi kiminin hayatına ise iş olarak girmeye devam edecek gibi görünüyor. :)

 



0 yorum:

Yorum Gönder