Dünya'nın En Pahalı Yiyecekleri

  Bugüne kadar lüks restoranlarda, otellerde pahalı yiyecekler yemiş, kabarık bir hesap ödemiş ne kadarda pahalıymış demiş olabilirsiniz. Ya da menüye bakarken ee yok artık bu paraya da yemek mi olurmuş demeyin. Asıl bu yiyeceklerin fiyatlarına bakın sonra hangisi daha pahalıymış siz karar verin. Gelin birlikte bakalım birbirinden pahalı bu yiyeceklere..



Yubari Kavunu:


  Bu bir Japon meyvesi. Volkanik tüf oranı yüksek toprakta yetiştiği için dünyanın en lezzetli kavunu olan bu meyve 26.000 dolara kadar alıcı bulunuyor. Başka bir özelliği de kusursuz bir küre şekline sahip olmasıymış. Ya hafif yamuk olsa ne olur sanki dediğinizi duyar gibiyim.(benim gibi) Sonuçta bir meyve bu kadar parayı hak eder mi bence hayatta etmez. Ama karar yine de sizin.

Yenilebilir Altın:

yenilebilir altın ile ilgili görsel sonucu
  Bu da olmuş. Altını da yemişler. O kadar çok ki herhalde ne yapacaklarını şaşırdılar ve ne yapalım yiyelim bari dedi bu zenginler.Bir maden türü olan altın, birçok yemekte tüketilebiliyor. Bil kil yenebilir altının değeri 33.000 ile 110.000 dolar arasında değişebiliyor. Kararı siz verin artık bu kadar çok paranız olsa altın alıp yer miydiniz?

Elmas Havyar:

elmas havyar ile ilgili görsel sonucu

  Ben havyarı normal yiyemiyorum birde elmaslı olanını mı alacağım dediğinizi duyar gibiyim:)) Beluga balığının yumurtasından elde edilen elmas havyarı fiyatıyla dudak uçuklatıyor. Yarım kilosu 8400 dolar arasında değişiyor. Fiyatının bu kadar yüksek olmasının nedeni ise beluga balığının neslinin tükenmekte olmasıymış. Bence bırakalım nesli kendi kendine sona ersin .

Essen Sandviçi:

essen sandviçi ile ilgili görsel sonucu

  Alt üstü bir sandviç onu bu kadar pahalı yapan nedir diye merak ediyorsunuz değil mi?
Aslında klasik sandviçler gibi içinde yumurta, jambon gibi besinler bulunuyor fakat onu bu kadar pahalı yapan şey içindeki trüf mantarı. Peki bu sandviçi mantarsız yesek ne kadar tutar çok merak ediyorum.

Kopi Luwak: Dünyanın en pahalı ve en akıl almaz kahvesi, Güneydoğu Asya ve Güney Çin'de yaşayan bir memeli olan Asya Palm Civet hayvanının dışkısından elde ediliyor.
kopi luwak ile ilgili görsel sonucu

  Kahvenin 400 gramı 300 dolardan başlıyor. Açıkçasını söylemek gerekirse içeceğim altı üstü bir kahve onu da  geçtim neden bir hayvanın dışkısına bu kadar  para verip içeyim. Ne güzel bizde mis gibi Kurukahveci Mehmet Efendi var . Mis gibi Türk kahvesi ohh.

İlgili resim

Safran:

  Safran Hint baharatı olarak bilinen safran dünyanın en pahalı baharatıdır. Bunun sebebi ise yarım kilo safran baharatı elde edebilmek için 50 000 ile 75 000 safran çiçeğinin işlenmesiyle elde edilir.


  Baharatın kilosu 1000 dolar ile 10000 dolar arasında değişmekte. Bence o kadar da güzel  bir baharat değil sizce? Ne güzel baharatlarımız var karabiber, kimyon, sumak yeter de artar bence...
İlgili resim



     

0 yorum:

Yorum Gönder