Adı cezbetmese de lezzetler şahane; Kasap'ın mutfağı...

Kocaeli'nin İstanbul'a yakın olmasından dolayı, mutfak anlamında geniş bir yelpaze beklesek de umduğumuzu pek bulamıyoruz. Genel olarak öğrenci işi lezzetleri bünyesinde bulunduran Kocaeli; birkaç seçkin restorana ev sahipliği yapıyor. Ama onlarda genelde fazla kıyıda köşede kaldığı için pek bilinmiyor. Yine öyle çok bilinmeyen, bir alışveriş merkezinin arka kısımlarına atılmış ama lezzetleri asla yabana atılamayacak bir restoranı ziyaret ettik. Kasap'ın Mutfağı... Evet adından da anlaşılacağı üzere, ete doyabileceğiniz mükemmel bir mekan.




Mekana girdiğiniz anda sizi karşılayan güler yüzlü personeli, ortamdaki sadelik ve zarafet size, doğru yere geldim evet, dedirtiyor. Öncelikle şunu belirtelim burada öyle Meksika yemekleri, yok İtalyan mutfağı vs yok. Adamlar sadece et yapıyor ve işlerini gerçekten güzel yapıyorlar. Sınırlı bir menü var. Ve sadece kırmızı et. Farklı steak çeşitleri menüde yetersiz gibi dursa da, yemeğin sonunda, tek çeşit olsa da yetermiş aslında diyebilirsiniz :) Dallas, lokum vs gibi çeşitler mevcut ama bizim favorimiz, kesinlikle kasap special... Tabi favori olmasında şefin yaptığı şov da etkili olmuş olabilir. Et tercihinizi de orta pişmiş olarak belirlemeniz, lezzet açısından faydalı olacaktır.





Her gün değişen günün çorbası durumu burada da mevcut. ama kasap'
ın mutfağında standart mercimek, domates çorbası filan bulmak epey zor. Daha çok herkesin tercih etmeyeceği enginar çorbası, brokoli çorbası gibi çorbalar yapsalar da; bizce gayet başarılı.

Ara sıcak konusunda oldukça geniş seçenekleri var. Tabi eğer alkol alıyorsanız, ki çok zengin bir alkollü içecek yelpazeleri var, seçimlerinizi içeceğinizin türü belirleyecektir. Biz bira tercih ettiğimiz için ızgara yaprak ciğerle girdik olaya. İlk başta burun kıvırsak da şunu gönül rahatlığıyla söyleyebiliriz; lezzeti efsane! Yemeği hiç söylemeyip sadece ciğer mi yesek diye düşündürüyor insana.
Soslu patates kızartmasına da selam olsun tabi...



Güzel salatalar da yemek de size eşlik edecektir. ki salatanın olayını çözmüş adamlar. nar ekşisinden cevizine her şeyi oranlı. hem gözünüze hem damağınıza hitap ediyor.


Derleyip toplarsak, çorbadan ana yemeğine, salatadan, zengin içecek çeşitlerine... Kasabın mutfağı lezzet düşkünlerinin uğrak mekanı olabilecek kalitede bir mekan. Ortamın nezihliğini gördüğünüzde bize hak vereceksiniz. Dip not olarak belirtelim, bu kadar güzelliğin bedeli biraz yüksek olacaktır, uyarmadı demeyin :)

0 yorum:

Yorum Gönder