Yumuşacık bir tarif: Saçaklı Poğaça


  Türk mutfağı denildiğinde akıllara mutlaka hamurişinden yapılmış yiyecekler geliyordur. Sofralarımızdan ekmeğin hiçbir zaman eksik olmadığını düşünürsek hamurişinin bu kadar çok sevilmesi normaldir. Bugün de sizler için mis gibi kokusuyla iştah kabartan bir poğaça tarifi veriyoruz.






Malzemeler
Hamuru için:

- 1 paket kuru veya yaş maya
- 1 çay bardağı ılık süt
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yumurta
- 1,5 çay bardağı ılık su
- Aldığı kadar un
 
  Kuru maya kullanıyorsanız eğer kuru malzemelerle birlikte ekleyin. Yaş maya kullanıyorsanız sıvı malzemelerle ekleyip köpürmesi için biraz bekleyin. İçerisine ekleyeceğiniz sıvılar mutlaka sıcağa yakın ılık olmalı. Bu işlem mayalanma için çok önemlidir. Tüm malzemeler yoğurulur. Mayalanması için yaklaşık 1saat ılık bir ortamda tutun. Hamur mayalandıktan sonra küçük küçük bezeler alarak yuvarlayın ve üstüne sıvıyağ ve yumurta sarısı karıştırılmış karışımdan sürün. Ardından yağlanmış fırın tepsisine sıralayın. Fırınınızı 170 dereceye ayarlayın ve üzerleri pembeleşene kadar pişirin. Fırından çıkarttıktan sonra üstüne hafif nemli bir bez örtün ve poğaçalarınızı dinlendirmeye bırakın

  Minik poğaçalarımız soğuduktan sonra kenarından yarım ay şeklinde kesin. Damak tadınıza göre içlerini istediğiniz malzemelerle doldurun ve ince kıyılmış maydonoza ve pulbibere batırın. Poğaçalarınızı ister susamlı ister susamsız, ister içine malzeme ekleyip minik sandviçler halinde isterseniz de hiçbir şey eklemeden sade minik poğaçalar olarak yiyebilirsiniz. Tamamen sizin damak zevkinize kalmış. Afiyet olsun.



0 yorum:

Yorum Gönder