Hangimiz kızartma
yemeyi sevmeyiz ki? Ancak birçoğumuz kızartma kokusunu sevmez. O eşyalara sinen
kızartma kokuları bir süre sonra sinir bozucu olmaya başlar. O cızır cızır
pişen kızartmalarınızı artık eskisi kadar zevkle yiyemezsiniz “Bunun kokusunu
nasıl çıkartacağım?” diye düşünmekten. Özellikle bir balık kızartması
yaptıysanız o koku günlerce sizi evde esir ediyor. Camları da açsanız
aspiratörünüzü saatlerce açsanız da o kokunun evden çıkması mümkün olmuyor. Ama
Sizler için hazırladığımız bu pratik bilgiler ile artık kızartma kokuları
kabusunuz olmayacak.
1) Vanilya
Bir paket toz vanilyayı, yağ koymadan önce boş tavada hafiften
kavurmaya başlayın. Artık evinizden kızartma kokularını nasıl çıkartacağınızı
düşünmek yerine bu mis gibi vanilya kokusu nasıl hiç evimden gitmez diye
düşünmeye başlayacaksınız.
2) Sirke ve Limon
Evet sirke denilince bir yüzünüzü ekşittiniz, biliyorum.
Ancak bu yöntemin ne kadar etkili olduğunu deneyimlediğinizde görebileceksiniz.
Çünkü ister patates kızartmış olun ister balık hiç fark etmez. Her kokuyla
savaşır bu yöntem. Ağzı geniş bir tencere alın ve içerisine 1 bardak su, yarım
çay bardağı sirke ve yarım limonun suyunu ekleyin, ardından kaynatmaya
başlayın.
3) Maydanoz
Mutfaktaki en zor anlarınız için her an imdadınıza yetişen
maydanoz bu sefer evdeki kızartma kokularıyla savaşmak için geliyor.
Kızarttığınız tavadaki yağın içerisine bir parça maydanoz koyun ve sadece o
kadar. Artık koku evinizin diğer odalarına ya da eşyalarına kadar ulaşamadan
maydanozlarımız onları alt edecektir.
4) Elma
Yeşil elma dilimleri ile kokuların yayılmasının önüne
geçilebilir. Kızarma yağının içine bu yeşil elma dilimlerini koyduğunuzda kızartmanın
kokusu diye bir şey kalmayacak artık. Ancak kızartmaya devam ettiğiniz süreç
içerisinde elma dilimlerini değiştirmeniz önemli çünkü elma dilimlerini yakmak
istemezsiniz. Bu sefer bir de yanık elma kokusuyla uğraşmak zorunda kalırsınız
o yüzden dikkatli olun.
5) Mum
Bunların hiçbiri bana göre değil ben bu kadar bile uğraşamam,
üşengeç bir insanım diyorsanız işte kolaydan daha kolay bir yöntem. Kızartma
yapacağınız ocağın yanı başına bir tane mum yakıp koyun. Mumlar kızartma
kokusunu içine çekerek yok olmalarına yardımcı olur. Tabii mumunuzu iyi seçin
çünkü yemeğinizi kızarttıktan sonra siz yemeye başladığınız an bile yanmaya
devam etmeleri gerek.
0 yorum:
Yorum Gönder