Kızartma kokusu kabuslarına son!


  Hangimiz kızartma yemeyi sevmeyiz ki? Ancak birçoğumuz kızartma kokusunu sevmez. O eşyalara sinen kızartma kokuları bir süre sonra sinir bozucu olmaya başlar. O cızır cızır pişen kızartmalarınızı artık eskisi kadar zevkle yiyemezsiniz “Bunun kokusunu nasıl çıkartacağım?” diye düşünmekten. Özellikle bir balık kızartması yaptıysanız o koku günlerce sizi evde esir ediyor. Camları da açsanız aspiratörünüzü saatlerce açsanız da o kokunun evden çıkması mümkün olmuyor. Ama Sizler için hazırladığımız bu pratik bilgiler ile artık kızartma kokuları kabusunuz olmayacak.


1) Vanilya

  Bir paket toz vanilyayı, yağ koymadan önce boş tavada hafiften kavurmaya başlayın. Artık evinizden kızartma kokularını nasıl çıkartacağınızı düşünmek yerine bu mis gibi vanilya kokusu nasıl hiç evimden gitmez diye düşünmeye başlayacaksınız.



2) Sirke ve Limon

  Evet sirke denilince bir yüzünüzü ekşittiniz, biliyorum. Ancak bu yöntemin ne kadar etkili olduğunu deneyimlediğinizde görebileceksiniz. Çünkü ister patates kızartmış olun ister balık hiç fark etmez. Her kokuyla savaşır bu yöntem. Ağzı geniş bir tencere alın ve içerisine 1 bardak su, yarım çay bardağı sirke ve yarım limonun suyunu ekleyin, ardından kaynatmaya başlayın.

3) Maydanoz

  Mutfaktaki en zor anlarınız için her an imdadınıza yetişen maydanoz bu sefer evdeki kızartma kokularıyla savaşmak için geliyor. Kızarttığınız tavadaki yağın içerisine bir parça maydanoz koyun ve sadece o kadar. Artık koku evinizin diğer odalarına ya da eşyalarına kadar ulaşamadan maydanozlarımız onları alt edecektir.


4) Elma

  Yeşil elma dilimleri ile kokuların yayılmasının önüne geçilebilir. Kızarma yağının içine bu yeşil elma dilimlerini koyduğunuzda kızartmanın kokusu diye bir şey kalmayacak artık. Ancak kızartmaya devam ettiğiniz süreç içerisinde elma dilimlerini değiştirmeniz önemli çünkü elma dilimlerini yakmak istemezsiniz. Bu sefer bir de yanık elma kokusuyla uğraşmak zorunda kalırsınız o yüzden dikkatli olun.

5) Mum

  Bunların hiçbiri bana göre değil ben bu kadar bile uğraşamam, üşengeç bir insanım diyorsanız işte kolaydan daha kolay bir yöntem. Kızartma yapacağınız ocağın yanı başına bir tane mum yakıp koyun. Mumlar kızartma kokusunu içine çekerek yok olmalarına yardımcı olur. Tabii mumunuzu iyi seçin çünkü yemeğinizi kızarttıktan sonra siz yemeye başladığınız an bile yanmaya devam etmeleri gerek.

0 yorum:

Yorum Gönder