Tarihi ve kültürü çok eskilere dayanan Mardin, yüzlerce yılın vermiş olduğu zengin değerlere sahiptir. İpek yolu güzargahı üzerinde bulunması, onlarca farklı kültüre ev sahipliği yapmış olması ve doğal güzellikleri sayesinde şehir, tam bir efsane. Bugün Mardin'in o köklü ve zengin mutfağına birlikte bakalım.
İşkembe dolması: Kibbe
Kuzu ya da oğlak işkembesi kullanılarak yapıldığından fazlaca özen gerektiren kibbe doyuruculukta üstüne tanımayan bir lezzet.
Mardin usulü içli köfte: İrok
Eee Antep'in içli köftesi olur da Mardin'in olmaz mı. İçli köfteyi bir de Mardin de yiyin tadına bayılacaksınız.
Kokusu ile iştahınızı açar: Soğan Kebabı
Ben soğanı normal yemeğin içinde bile yemem kebabımı olurmuş demeyin.Hazırlanan özel harcı ve etiyle bayılacağınız bir yemek.
Başlı başına bir ziyafet: Kaburga dolması
Mardin 'in en meşhur ve lezzetli yemeğidir. Düğününüz, ya da çok önemli davetlerde yapılacak ilk yemektir. Emin olun herkes çok beğenecek.
Mardin ete doyurmaya kararlı: Dobo
Siz de fark etmişsinizdir Mardin mutfağı bolca et yemekleriyle dolup taşıyor. Eğer et yemek istiyorsanız doğru tercih.
Mardin çöreğini de tatmadan olmaz: Kiliçe
Hep etli yemekler, kebaplar anlattık. Sıra hamur işlerine geldi. Emin olun etli yemekleri kadar lezzetli bir tat.
Erikten yahni de mis gibi olur: Alluciye
Görüntüsü bile insanı doyurmaya yeter. Siz siz olun bu yemeği tatmadan Mardin'den dönmeyin.
Pekmeze güzellik: Harire tatlısı
Ana yemeklerimizi, kebaplarımızı saydık ve şimdi de sıra birbirinden lezzetli tatlılarında. Pekmezi hiç bu kadar lezzetli görmediniz.
Sadece ağız tatlandırmaz, doyururda: Zingil
Lokmaya benzer bir tatlı olan zingil yapılan hamuru hazırlandıktan sonra kızgın yağda nar gibi kızartılır. Ve sonrasına diyecek yok.
Sert kahve mi demiştiniz: Mırra
0 yorum:
Yorum Gönder