Hep klasik tatlar yiyecek değiliz ya, yaptık oldu, 'Etli Pazı Sarması'...

 Standartların dışına çıkmak lazım bazen, risk almak lazım. hep yaprak sarması, lahana sarması, biber dolması yemek de olmuyor. Bu tarz yemeklerde değişiklik aramak şart. Karalahana sarması, vişne yaprağı sarması, pazı sarması bunlardan birkaçı. Biz bu sefer pazı sarmasını denedik, pek de güzel oldu doğrusu. Kıymalı yaptık biz ama zeytinyağlısı bu kadar güzel olur mu bilemedik.  Yine de denemekten bir şey çıkmaz, bir ara onu da yapar paylaşırız. Birçok insanın ön yargılı olduğu hatta birçok kişinin ya sadece böreklerde tattığı ya da tadını bile bilmediği bir yeşilliktir pazı. Bu sarmayı denediğinizde pişman olmayacağınızı ve hatta tadına bakanların tarifini isteyeceğini garanti edebiliriz. gelelim tarife;




Malzemeler:
-3 bağ pazı (ortalama 40-50 yaprak)
-1,5 su bardağı baldo pirinç
-400 gr orta yağlı kıyma
-2 baş soğan
-2 yemek kaşığı salça
-yarım demek maydanoz
-tuz
-karabiber

Yapılışı:
Öncelikle ince ince doğradığımız soğanları 3-4 dakika güzelce kavuruyoruz. Ardından kıymayı ilave ediyoruz ve suyunu salıp çekene kadar kavuruyoruz. suyunu çektikten sonra salçasını ilave ediyoruz. 2-3 dakika salçayla kavrulduktan sonra pirinci ve maydanozu ilave ediyoruz, tuz ve karabiberi de ekledikten sonra altını kapatıyoruz. Kaynayan suya iyice yıkadığımız pazıları atıyoruz ve sadece bir dakika tutup çıkarıyoruz. pazıların hepsini birden atmayın ki arada kalan pazılar kuru kalmasın. bundan sonrası standart yaprak sarması zaten. tek dikkat edilmesi gereken pazının ortasındaki kalın damarın çıkarılıp öyle sarılması gerektiği. sarma işlemi bittikten sonra pazıların biraz üzerini geçecek kadar sıcak su ilave edip, üzerine de kırılmayacak bir tabak vs. gibi bir ağırlık koyup, kısık ateşte ortalama 30-35 dakika pişiriyoruz. altını kapattıktan sonra bir yarım saat kapağını açmayın ki daha da güzel olsun. Afiyet olsun :)


0 yorum:

Yorum Gönder